Noul MAN TGX EfficientLine 2


GeneralTestul TÜV: Noul MAN TGX EfficientLine 2 este mai economic cu 6,57 procente

Testul comparativ pe 5 217 kilometri cu topografie dificilă prezintă economie impresionantă de combustibil

Cu puțin timp  înainte ca MAN să-și prezinte noul TGX EfficientLine 2 la Târgul IAA 2014, două autotractoare MAN TGX 18.480 au intrat într-o cursă de test comparativ, pe o distanță de 5 217 km cu topografie dificilă. Pe de o parte modelul MAN TGX EfficientLine, lansat în 2010 și vândut de peste 27 000 ori. De cealaltă parte noul MAN TGX EfficientLine 2. De data aceasta, MAN combină tehnologii noi ce reduc consumul de combustibil și contribuie astfel în continuare la reducerea costurilor de exploatare (TCO) și la scăderea emisiilor de CO2.

Noul MAN TGX EfficientLine 2 a fost nevoit să-și demonstreze potențialul de economisire a combustibilului. Îl caracterizează echiparea cu tempomat-ul EfficientCruise, susținut de GPS încorporat, motorul D26 optimizat cu TopTorque și cu noile funcții ale cutiei de viteze automate MAN TipMatic 2. TopTorque oferă un plus de 200 Nm de cuplu în primele două trepte de viteză.

TÜV Süd a confirmat comparativitatea autovehiculelor și le-a însoțit în cursă. Rezultatul testului: față de modelul anterior, MAN TGX EfficientLine 2 economisește 6,57 procente combustibil, conform certificării TÜV.

Greutatea autotractoarelor încărcate și alimentate cu 875 litri motorină și 80 litri adBlue, fără șofer și cu roată de rezervă, s-a ridicat la 38 230 kg. În timpul cursei, ambele MAN au avut ca echipaj câte doi instructori de la MAN ProfiDrive.

Raportul de evaluare după cele opt zile de test arată că autovehiculele au parcurs 46 % din distanță în pantă. Au escaladat 31 075 metri altitudine, ceea ce reprezintă de trei ori și jumătate înălțimea Vârfului Everest. Startul s-a dat la MAN Truck Forum în München, peste Pasul Brenner, spre sud-vestul Europei. Din Genova, au rulat de-a lungul coastei de vest a Mării Mediterane a Italiei, Franței și Spaniei.

În Andaluzia, cele două MAN TGX au părăsit regiunea deluroasă de coastă, s-au îndreptat spre interiorul țării și au accesat lanțul muntos al Sierra Nevada și acolo Pasul de 1 390 metri înălțime Puerto de la Mora de Huétor. Apoi s-au îndreptat spre nord prin Spania, direcția Irun pe coasta Biscaya. Ruta a continuat spre nord, pe lângă Bordeaux, Orléans și Paris, prin Belgia și regiunea germană Rhein-Ruhr. După etape de 552 până la 749 kilometri pe zi, cele două MAN TGX EfficientLine au ajuns la târgul din Hannover.

Comparația modelului MAN EfficientLine 2 cu modelul predecesor, poate fi centralizată în următoarele valori:

  1. Greutate autotractor încărcat: 38 230 kg
  2. Distanța: 5 217 km
  3. Altitudini parcurse: 31 075 m
  4. Cota distanțelor în pantă: 2 399 km (corespondent 46 procente)
  5. Consum mediu EfficientLine 2 (certificat de TÜV): 30,17 l/100 km
  6. Economie combustibil 6,57 procente
Menu
Cautare

Marca

Model

Tip Autotractor

Cabina

Anul de fabricație

Kilometri

Pret

Locatie

Norma de poluare

Tipul cutiei de viteze

Id produs